Międzyklasowy konkurs „Smaki jesieni”.

031 002 013 006 016 024

025 028 040 042 I miejsce 005

W dniu 24.10.2019 r. w pracowni technologicznej ZS nr1 w Sanoku odbył się międzyklasowy konkurs kulinarno – cukierniczy zorganizowany przez uczniów z klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych. Celem konkursu było doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów, podniesienie poziomu kształcenia zawodowego. Do konkurs przystąpili uczniowie z klasy o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych: 1ż, 1gż, 2ż, 3ż. Warunkiem przystąpienia było opracowanie receptury własnej i przygotowanie wyrobu słonego lub słodkiego inspirowanego smakami jesieni.

Jury konkursu po intensywnych obradach, biorąc pod uwagę zgodność z tematem konkursu, stopień trudności, smak, oryginalność receptury, jakość zastosowanych produktów, sposób podania oraz technikę wykonania wyrobu wyłoniło zwycięzców:
I miejsce: Karolina Niemczyk, Filip Zawada, klasa 1ż – wyrób cukierniczy „Biskup”.
II miejsce: Inez Kruczek, Roksana Łabusiewicz, Nikola Sikorska, klasa 1gż – „Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone”.
III miejsce: Wiktoria Sokołowska, klasa 3ż – „Marchwiak”.
Wyróżnienie : Aleksandra Józefek, Wiktoria Syrnik, klasa 3ż – „Jabłkowy taras”.
Wyróżnienie : Zuzanna Szorek, Jagoda Szmyd, Wioleta Tarnawczyk, Julita Janik, klasa 2ż  
 „Malinowy  raj”.
Uczestnikom szkolnych zmagań dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Opiekunami konkursu byli nauczyciele przedmiotów gastronomicznych: Krzysztof Indyk, Agata Wójcik.

018 021 022 027 029 030 037 041 044 046 048 050 052 054 056 058 060 062 065 067 074

Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.