Podsumowanie specjalizacji ,,cukiernictwo artystyczne”.

045 067 146 229

 

 

 

W dniu 29 marca 2019 odbyło się spotkanie, na którym uczniowie 3 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych zaprezentowali swoje umiejętności zawodowe, które zdobywali w ramach projektu „Podniesienie atrakcyjności i jakości kształcenia w powiecie Sanockim”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków EFS w ramach RPO Województwa Podkarpackiego Dzięki realizacji projektu młodzież ZS1 wzięła udział w zajęciach specjalizacyjnych ,,cukiernictwo artystyczne”, związanych z przygotowaniem wyrobów cukierniczych z wykorzystaniem karmelu, marcepanu, czekolady, masy cukrowej.

Udział w zajęciach miał zaopatrzyć uczniów w wiedzę opartą na nowych technologiach stosowanych w cukiernictwie oraz podnieść ich umiejętności zawodowe. Ważnym elementem projektu było także dopasowanie oferty szkoły do potrzeb polskiego pracodawcy. Spotkanie uświetnił pokaz umiejętności barmańskich zaprezentowany  przez Karola Lisowskiego – absolwenta naszej szkoły – i Pawła Olejarza. Prezentację wraz uczniami przygotowali nauczyciele: Renata Gromek – szkolny koordynator projektu oraz Agata Wójcik, Monika Drwal, Krzysztof Indyk – nauczyciele przedmiotów gastronomicznych. Zaproszenie na prezentację przyjęli przedstawiciele Zarządu Powiatu, w tym wicestarosta Janusz Cecuła oraz Damian Biskup, dyrektorzy szkół podstawowych powiatu sanockiego, pracownicy Wydziału Inwestycji i Zamówień Publicznych. Dziękujemy gościom za  przybycie.

038 036 034 258 242 209 203 200 192 191 186 185 179 171 163 157 151 135 131 128 122 110 108 102 100 090 087 086 078 071 070 066 064 062 049 038 036 034 229 146 067 045

Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.