Doskonalenie zawodowe

W dniu 26.03.2018 r. uczniowie z klasy 1 i 2, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami, K. Indyk, A. Wójcik M. Drwal, brali  udział w wycieczce przedmiotowej do Arłamowa. Celem wycieczki było zapoznanie młodzieży z usługami noclegowymi, żywieniowymi i dodatkowymi świadczonymi w Hotelu **** ARŁAMÓW.
Dzięki uprzejmości osób zarządzających uczniowie mieli możliwość zapoznać się z pełna ofertą hotelu, strukturą organizacyjną, tajnikami funkcjonowania zakładu gastronomicznego i standardami nowoczesnej obsługi klienta. W części produkcyjnej uczniowie zapoznali się z bogatym, nowoczesnym wyposażeniem technicznym, wykorzystywanym codziennie w technologii przygotowania potraw.

045  046  048  076  079

082  083  085  088  089

29344920_1637945742992392_547771713_n  29345783_1638031022983864_1223075588_n  29549967_1638031072983859_348806045_n  29547762_1637947579658875_1115501468_n  29550053_1637946702992296_443572655_n

Szczególne zainteresowanie uczniów wzbudziło wykorzystanie pakowania próżniowego i metody gotowania „sous – vide”, która pozwala na zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Hotel **** ARŁAMÓW to niezwykle wszechstronny, kompleksowy obiekt w górach, o charakterze wypoczynkowo – konferencyjno – sportowym, wyposażony ponadto w nowoczesną i na najwyższym poziomie strefę SPA & Wellness.
Dodatkowo uczestnicy wycieczki mogli podziwiać przepiękny widok na góry, lasy i doliny Gór Słonnych oraz Pogórza Przemyskiego.

Otagowany .Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.