XXII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

„ZDROWYM BYĆ, ZDROWO ŻYĆ – JEDZ OWOCE I WARZYWA”
Uczniowie  Katarzyna KlimkowskaPaweł Teper  z klasy 4ż technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli  udział w okręgowym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Tematem wiodącym  tegorocznej Olimpiady były „„Owoce  i warzywa – przetwórstwo i rola w żywieniu Jak co roku, odbyła się w Zespole Szkół Spożywczych w Rzeszowie. W zmaganiach uczestniczyło   56 uczniów z 28 szkół z województwa podkarpackiego.

  IMG_20180112_164209 IMG_20180112_094823(1) IMG_20180112_094900(1) IMG_20180112_165319 IMG_20180112_165632(2)

Poza testem dla uczestników zostały zorganizowane atrakcje, m.in. spacer po Rzeszowie, zwiedzanie Muzeum Mleczarstwa oraz projekcja filmu „Cały ten cukier”. Opiekunami uczniów byli:  Krzysztof Indyk, Edyta Krupa.

Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.